eTwinning projekt – ZARAZNE BOLESTI – POBJEDE I PORAZI

Učenici Srednje medicinske škole Slavonski Brod u suradnji s Medicinskom školom Osijek sudjeluju u eTwinning projektu pod nazivom Zarazne bolesti – pobjede i porazi.

U projektu sudjeluju učenici 3.a, 4.a i 5.a razreda pod vodstvom stručnih učiteljica Ivane Galović, mag.med.techn. i Ivane Opačak, mag.med.techn.

CILJEVI PROJEKTA:

Projekt će omogućiti učenicima upoznavanje svjetskih zaraza i njihovih posljedica, usvajanje pojmova zaraza, pandemija, epidemija i endemija. Učenici će usporediti način borbe sa svjetskim zarazama u povijesti i sada. Poticat će odgovoran pristup prema osobnom zdravlju te odgovoran i solidaran odnos prema zdravlju drugih ljudi.

RADNI POSTUPAK:

Predstavljanje partnerskih škola, predstavljanje učenika i formiranje timova, izrada prezentacije o zadanoj zaraznoj bolesti, izrada vremenski liste, izrada karte trenutno aktivnih zaraznih bolesti u svijetu.


U sklopu projekta “Zarazne bolesti – pobjede i porazi” na eTwinning platformi u suradnji s Medicinskom školom Osijek učenici naše i partnerske škole, smjera medicinska sestra/tehničar opće njege, na zanimljiv način su predstavili svoje škole. Uživajte u narednim minutama.

Voditeljice projekta: Ivana Galović, mag.med.techn. i Ivana Opačak, mag.med.techn.

 


Posljednji zadatak projekta pod nazivom „Zarazne bolesti – pobjede i porazi“ bio je izraditi vremensku crtu i kartu svijeta pobjeda i poraza svih zaraznih bolesti koje su proučavane.

Tim Medicinske škole Osijek izradio je vremensku crtu svih bolesti kroz povijest, pri čemu je naglasak bio na vremenskom razdoblju kada se javila ta bolest, porazu koji je donijela ljudskoj civilizaciji te pobjedi koja je otkrivena (lijek ili cjepivo).

Tim Srednje medicinske škole Slavonski Brod izradio je kartu svijeta u kojoj je vidljivo koje su zarazne bolesti danas aktualne i u kojim zemljama svijeta, trenutni broj zaraženih te načini borbe protiv navedenih bolesti.

U privitku se nalaze slike vremenske crte i karte svijeta (jasniji prikaz karte svijeta vidljiv na linku).

Link za kartu svijeta – https://view.genial.ly/608c0c9d2530c20d4dea0a59/interactive-content-zarazne-bolesti-u-svijetu-pobjede-i-porazi

Fotografija br. 1: Vremenska crta

Fotografija br. 2: Karta svijeta

 

Ivana Galović, mag.med.techn.

Ivana Opačak, mag.med.techn.