Strenghtening Teachers’ Resources for Optimizing New Generation

 

Naziv projekta: Strenghtening Teachers’ Resources for Optimizing New Generation

Akronim: STRONGer

Program: Erasmus+

Tip aktivnosti: Ključna aktivnost 1 (KA 1) Mobilnost u svrhu učenja za pojedince

Trajanje projekta: 15 mjeseci (1.6.2023. – 31.8.2024.)

Broj projekta: 2023-1-HR01-KA121-SCH-000120215

Vrijednost projekta: 25.120,00 €

Nositelj projekta: Srednja medicinska škola Slavonski Brod

Partneri u projektu:

Euromind

Europass Teacher Academy

Voditeljica projekta: Jelena Jelinić-Bošnjak, ravnateljica

Koordinator projekta: Marinela Stanić, prof. fizike i tehničke kulture s informatikom

Ugovorne i pravne procedure: Bernardica Lovaković, dipl. iur.

Računovodstvo/financijska odgovornost: Sanja Agatić, mag. oec.

Službeni e-mail projekta: stronger.sms@gmail.com

ŽUPANIJSKO VIJEĆE PEDAGOGA

Dana 22. kolovoza 2023. godine stručni suradnik pedagog Aleksandar Končar održao je predavanje na županijskom stručnom vijeću pedagoga Brodsko-posavske županije pod nazivom “Erasmus akreditacije u području općeg i strukovnog obrazovanja”. U sklopu održanog predavanja predstavio je Erasmus+ projekte naše škole te je prisutnima pojasnio proceduru prijave za Erasmus akreditacije uz navođenje svih pogodnosti koje one omogućuju.

ERASMUS DANI 2023.
Od 9. do 14. listopada 2023. godine obilježavaju se Erasmus dani kroz razne prigodne aktivnosti. Dana 10. listopada 2023. godine u dvorani Obrtničko-tehničke škole organiziran je Erasmus kutak. Učenici koji su sudjelovali na Erasmus mobilnostima su zainteresiranim učenicima iznosili svoje dojmove o tome kako im je bilo te su odgovarali na njihova pitanja. Također, svi su mogli predložiti zemlju u koju bi željeli otići, a Erasmus tim će njihove prijedloge uzeti u obzir prilikom planiranja budućih projekata i mobilnosti.

ESHA KONFERENCIJA 

Naša ravnateljica Jelena Jelinić-Bošnjak moderirala je okrugli stol : Izazovi ravnatelja na Međunarodnoj ESHA konferenciji 24.-27.10.2023.

Državni stručni skup za ravnatelje srednjoškolskih ustanova

Ravnateljica škole Jelena Jelinić-Bošnjak sudjelovala je na radionici na Državnom stručnom skupu za ravnatelje srednjoškolskih ustanova, 13.ožujka 2024., gdje je između ostalog govorila i o važnosti razvijanja povjerenja između roditelja i škole kada je riječ o sudjelovanju na mobilnostima u sklopu Erasmus + projekata.

Erasmus+ projekt Udruge hrvatskih ravnatelja

Naša ravnateljica prezentirala je nastavničkom vijeću, Škole Erasmus+ projekt Udruge hrvatskih ravnatelja, koji je održan od 7.4.-13.4. u Firenzi.

Iskoristila je priliku i predstavila sve prijašnje, ali i trenutne Erasmus + projekte u sklopu dvaju akreditacija:

Strukovno obrazovanje HHCH 3
Opće obrazovanje STRONGer

Natječaj za nastavnike 26.3.2024.

Prijavni obrazac za nastavnike – STRONGer

Natjecaj-za-sudjelovanje-STRONGER-strukturirani-tecaj

Privremeni rezultati natječaja 9.4.2024.

Rezultati-odabira_nastavnici_STRONGer1

DAN OTVORENIH VRATA SREDNJE MEDICINSKE ŠKOLE SLAVONSKI BROD

Dana 8. svibnja 2024. održan je Dan otvorenih vrata Srednje medicinske škole Slavonski Brod za učenike završnih razreda osnovnih škola. Program je započeo uvodnim predavanjem ravnateljice Jelene Jelinić – Bošnjak i pedagoga Aleksandra Končara koji su buduće učenike upoznali sa zanimanjima, raznim projektima i svim izvannastavnim aktivnostima koje se u školi nude kroz obrazovanje među kojima i Erasmus+ projekt te dosada provedene aktivnosti u sklopu samog projekta i dosadašnje mobilnosti. Aktivnosti vezane uz Erasmus+ projekt prikazane su u Erasmus kutku. Školu je posjetilo oko 180 učenika iz 15 osnovnih škola s područja Brodsko- posavske županije, a sam događaj je bio i medijski popraćen.
127. Kongres poslodavaca u zdravstvu Hrvatske
9.5.-10.5.2024.
Svoj rad Kongres je završio okruglim stolom, devetim po redu, na kojem se govorilo o razvoju ljudskih potencijala te o tome kako povećati interes za radom u zdravstvu. Sudionici: Stjepan Topolnjak (SSZSSH), Kristijan Ćupurdija (HLS), Branko Godić (ZHM BPŽ), Jelena Jelinić Bošnjak (Srednja med. škola S. Brod) i Martina Golubar (Foreo). Ravnateljica je sudjelovanjem na panel raspravi između ostalog govorila o važnosti uključivanja učenika u izvannastavne aktivnosti, Erasmus + projekte, povezivanja s lokalnom zajednicom i osluškivanja potreba učenika kako bi školu učinili što boljim mjestom za život.