U sklopu pripremnog posjeta posječene su  zdravstvene ustanove u kojima će učenici obavljati stručnu praksu.

Pierangeli je privatna klinika povezana s Nacionalnim zdravstvenim sustavom (SSN), koja se susreće sa sve složenijim izazovima zajedno sa svojim pacijentima, a danas je vodeća u liječenju akutnih stanja. Pierangeli klinika je multispecijalistički centar visoke razine namijenjen osobama starije životne dobi. Primarni cilj svih sudionika u procesu liječenja i rehabilitacije uvijek je dobrobit pacijenta.

Starački dom Spatocco privatna je klinika povezana s Nacionalnim zdravstvenim sustavom (SSN). Rehabilitacijski pristup omogućuje pacijentu da iskoristi stručnost brojnih timova koji djeluju unutar klinike kao što su liječnici, logopedi, fizioterapeuti, radni terapeuti koji jamče brz i učinkovit oporavak.

Regionalna zdravstvena uprava ASREM – osnovana je 2005.godine. Glavna svrha lokalne zdravstvene uprave ASReM-a je odgovor na zaštitu zdravlja građana učinkovitom organizacijom, kroz sustav i alate za prevenciju bolesti i adekvatnu analizu akutne i kronične bolesti. Sjedište je u Campobassu.