U jeku brojnih dvotjednih događanja u našoj Školi, prošlo je i ovogodišnja županijska smotra literarnog, dramskog i scenskog stvaralaštva, LiDraNo. Našu Školu je zastupalo dvoje učenika.

 Dora Hećimović (1,d ) je u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa sjajno odradila ulogu Florance Nightingele, prve medicinske sestre u povijesti, začetnice sestrinske struke. Dobro osmišljena scenografija, dvojezičan tekst, siguran u nastup i  snažna  poruka  svjetla s  naglaskom  na važnost sestrinske skrbi u svim vremenima. Bravo Dora!

“Diži visoko kraljevski barjak. nećete pretrpjeti gubitaka, kraljevski barjak sestrinstva bi trebao dobiti svatko kroz vas!” (iz osobne korespondencije Florance Nightingale)
Nastup je bio originalan, zapažen i više puta ponovljen na događanjima naše Škole.

Denis Jašarević ( 2.a ) nastupio je u kategoriji samostalnih literarnih radova sa zanimljivim tekstom Novopečeni Hrvat. Učenik je  u našu Školu došao prije godinu i pol dana iz Amerike  sa vrlo slabim jezičnim  kompetencijama, stoga su zanimljivi  njegovi opisi  doživljaja u proteku vremena i iskazan  vidan napredak u jeziku na svim razinama.
” Kad sam došao u Hrvatsku, to je bio novi svijet za mene…bilo je teško učiti sve o novom životu…zbog jezične barijere, bojao sam se da ću reći nešto krivo i da će mi se svi smijati….A to se nikad nije dogodilo! Svi me zovu novopečeni Hrvat.
Osjećam se ugodno u mom razredu i nemam više straha jer je ovo moja nova “familija”! Baš mi je drago što sam došao u Hrvatsku, u ovu školu i ovaj razred. To mije bila dobra odluka. Imam super prijatelje i svaki dan više znam hrvatski jezik.”  Tekst je i mali doprinos u obilježavanju Dana hrvatskoga jezika.  Bravo Denis!
Iako ove godine nismo prošli na državnu razinu, učenici su doista lijepo odradili svoje zadatke, pokazali trud, rad i napredak i ponosno su predstavili  svoju (našu) Školu.
Mentorica: Ljiljana Tonkić, prof. hrvatskog jezika i književnosti