Danas je još jedna generacije maturanta Srednje medicinske škole prisegnula da će svoj posao obavljati savjesno i odgovorno bez obzira na rasnu, nacionalnu, vjersku ili političku pripadnost… Dio je to prisege koju su danas izgovarali medicinske sestre i tehničari, fizioterapeutski tehničari i tehničarke, zdravstveno-laboratorijski tehničari i tehničarke te prva generacija dentalnih asistentica i asistenata.

Atmosfera u dvorani Obrtničko-tehničke škole Slavonski Brod bila je vrlo svečana. Maturanti su ozbiljno shvatili svoje zanimanje.

Program je vodio predsjednik vijeća učenika Ivan Stašina, a maturantima se lijepim riječima obratila i ravnateljica Jelena Jelinić-Bošnjak te voditeljica stručnog vijeća medicinskih sestara Martina Jerković. Ovogodišnji razrednici Marina Kovačević, Tamara Abramović, Kristina Radošević, Ina Ćurković i Ivana Opačak za ovu generaciju imaju samo riječi hvale. Učenici su istaknuli da nisu pogriješili s odabirom zanimanja, a ljubav prema odabranom zanimanju samo je rasla tijekom školovanja. Učenicima koji su sve godine školovanja imali odličan uspjeh i uzorno vladanje uručene su knjige s posvetom.

Možemo biti bez brige jer će svijet ostati na dobrim mladim ljudima.