Učenici 2.b razreda i dio učenika 1.a i 2.a razreda sudjelovali su 26. travnja 2023. predavanju na temu financijske pismenosti u prostorijama Županijske komore Slavonski Brod.

Hrvatska gospodarska komora dionik je Nacionalnog strateškog okvira financijske pismenosti i kontinuirano provodi različite edukativno-informativne aktivnosti u suradnji s članicama u cilju unaprjeđenja financijskih znanja građana, posebice mladih.

Koji su sve izazovi s kojima se susrećemo u svakodnevnom životu, a mogu imati značaj utjecaj/posljedice na naše financije i sigurnost, što moramo znati da bi izbjegli prevare na financijskim tržištima, koja je svrha i značaj osiguranja, što nam donosi uvođenje eura, štednja u uvjetima inflacije te briga za treću životnu dob neka su od pitanja o kojima se govorilo na edukativnom predavanju koje je bilo namijenjeno učenicima i profesorima. Zajedno s našim učenicima sudjelovali su i učenici Ekonomsko-birotehničke škole.

Održana su tri predavanja:

  • Upravljanje osobnim financijama/bankarstvo – predstavnik banke/
  • Značaj osiguranja –  Izidora Bunić Rostohar, Uniqa osiguranje
  • Kripto imovina i prevare na financijskim tržištima/ uloga regulatora HANFA-e, Anja Tkalčević.

Predavanja su bila vrlo zabavna i interaktivna. Na kraju je održan kviz, a naša je škola osvojila 1. mjesto (Marin Đukovski 2.b) i 3. mjesto (Morena Benković-Petrić 2.b) te su navedeni učenici time osvojili i nagrade.