Ministarstvo poljoprivrede i ove godine, povodom obilježavanja Svjetskog dana osviještenosti o otpadu od hrane i s ciljem podizanja svijesti javnosti o problematici otpada od hrane, organizira izložbu učeničkih radova pod nazivom „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“ .

Pozivaju se osnovne i srednje škole da se sa svojim radovima uključe u izložbu kao škole izlagači.

Planirano je da se izložba održi u četvrtak 28. rujna 2023. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Izložba će biti otvorena za sve posjetitelje u trajanju od 10:00 do 20:00 sati.

Rok za slanje prijava za škole izlagače je zaključno s danom 28. travnja 2023. godine, a više detalja možete pogledati u objavljenom javnom pozivu na poveznicama u nastavku

Više na:

https://poljoprivreda.gov.hr/vijesti/poziv-osnovnim-i-srednjim-skolama-za-sudjelovanjem-na-izlozbi-hrana-nije-otpad-i-ja-mogu-utjecati/6014

https://poljoprivreda.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti/pristup_info/javni%20pozivi//Javni%20poziv_Izlo%C5%BEbaHRanaNijeOtpad%202023.pdf

Poziv osnovnim i srednjim školama za sudjelovanjem na izložbi „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“ Hrana nije otpad > Novosti (mps.hr)

Ovo događanje je dio informativno-edukativne kampanje za sprječavanje otpada od hrane, koja se provodi u okviru mjere „Unaprjeđenje sustava doniranja hrane RH“ Nacionalnog plana za oporavak i otpornost RH.

Nadamo se da ćete se prijaviti na Javni poziv za sudjelovanje u ovoj manifestaciji te na taj način postati sudionik u jačanju svijesti javnosti o problemu prekomjernog otpada od hrane i bacanja hrane.