Od 13. do 15. listopada obilježavaju se Dani Erasmusa. Tim povodom je jučer organizirano Vijeće učenika koje je u potpunosti bilo posvećeno EU te svemu sto ona nudi, a veoma važan dio toga, u koji su direktno uključeni i učenici, su Erasmus+ projekti.
Uvodnu riječ održao je stručni suradnik pedagog Aleksandar Končar, a potom je nastavnica Marinela Stanić održala Erasmus kviz kroz koji su se učenici još bolje upoznali s mogućnostima koje im EU nudi te ponovili/usvojili znanja koja će im zasigurno koristiti u budućnosti. Za prvih 6 učenika osigurane se simbolične nagrade koje nam je donirao Europe Direct Slavonski Brod. Prvo mjesto na kvizu osvojio je učenik 2.c razreda Vedran Matković, a ostali poredak je sljedeći: 2. Nikica Jurić (4.b), 3. Ivana Vuković i Maksim Baličević (4.a), 4. Hana Guberac (4.b), 5. Marin Petrović (2.b), 6. Renato Florijan (3.a). Čestitamo nagrađenima, ali i svima koji su sudjelovali i zajedno promicali europske vrijednosti.
Nakon kviza uslijedilo je predavanje Maje Kuzmić ispred Europskog doma Slavonski Brod. Tijekom predavanja učenike je pobliže upoznala s onim što njihova organizacija nudi, ali i uputila učenike gdje mogu pronaći informacije o mobilnostima i sl. Također, najavila je i aktivnost Lov na blago i pozvala učenike da se priključe.
#ErasmusDays
#ErasmusPlus35Years
Srdačno,
Aleksandar Končar, mag. paed. et soc.