U 2021. godini obilježena je 31-a godišnjica proglašenja 1. listopada Međunarodnim danom starijih osoba, temeljem odluke i  Rezolucije 45/106 Glavne Skupštine Ujedinjenih naroda, donesene 14. prosinca, 1990. godine.

Dana 29. rujna 2021. godine učenici 4.D razreda izradili su plakat u sklopu obilježavanja Svjetskog dana starijih osoba. Cilj provođenja aktivnosti je podizanje svijesti o važnosti osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. Plakat je postavljen na hodniku Srednje medicinske škole.

Voditeljica aktivnosti:

Suzana Križanović Maurer

Jasmina Magdić

Marina Kovačević


Starenje populacije u 21. stoljeću postaje javnozdravstveni prioritet jer je starijim osobama potrebno omogućiti što duži životni vijek u dobrom zdravlju. Funkcionalno sposobna i zdrava osoba starije dobi može biti koristan član zajednice i potencijal za prijenos umijeća, vještina i radnog iskustva na mlađu dob.
 Ove godine je Međunarodni dan starijih osoba u Srednjoj medicinskoj školi u Slavonskom Brodu obilježen izradom edukativnog plakata koji je izložen u školi, a izradili su ga učenici 5.a razreda.
 
“Snaga i ljepota odlike su mladosti, dok je razboritost cvijet starosti.”
Voditeljice aktivnosti:
Renata Bolčević
Dijana Tomašević