Healing hands, Caring hearts Erasmus +

Datum objave: 03.01.2022.

Naziv projekta: Healing hands, Caring hearts

Akronim: HEAL&CARE

Program: Erasmus+

Tip aktivnosti: Ključna aktivnost 1 (KA 1) Mobilnost u svrhu učenja za pojedince

Trajanje projekta: 15 mjeseci (1.9.2021. – 30.11.2022.)

Broj projekta: 2021-1-HR01-KA121-VET-000003981

Vrijednost projekta: 136.089,00 EUR

Nositelj projekta: Srednja medicinska škola Slavonski Brod

Partneri u projektu:

Voditeljica projekta: Jelena Jelinić-Bošnjak, ravnateljica

 • E-mail: jelenajbosnjak@gmail.com

Koordinator projekta: Aleksandar Končar, mag. paed. et soc.

 • E-mail: al.koncar@gmail.com

Ugovorne i pravne procedure: Zrinoslav Starčević, mag. iur.

Računovodstvo/financijska odgovornost: Sanja Agatić, bacc. oec.

Službeni e-mail projekta: healandcare.smssb@gmail.com


Završene pripreme za mobilnost u Sloveniji
Dana 3. studenoga završile su pedagoške i kulturološke pripreme te pripreme iz financijske pismenosti za učenike koji će sudjelovati na mobilnosti u Sloveniji u sklopu Erasmus+ projekta “Heal&Care”. Navedene pripreme započele su 21. listopada te su se održavale u nekoliko navrata od tada, a vodio ih je stručni suradnik pedagog Aleksandar Končar. Učenici su međusobno predstavljali odabrane karakteristike Slovenije, educirali se o komunikaciji i pravilnom pristupu osoblju i pacijentima te naučili kako kvalitetno raspolagati većom količinom novca nego što su ranije imali priliku.

Učenici na mobilnosti u Sloveniji priveli su kraju drugi radni tjedan stručne prakse u ustanovama DEOS Zimzelen i Naravno zdravilišče Topolšica. Kroz ova dva tjedna mnogo toga su naučili te su iznimno zadovoljni iskustvima, stečenim znanjima i vještinama.


Nakon uspješno odrađenog prvog radnog tjedna na mobilnosti u Sloveniji te slobodnog dana za zasluženi odmor, učenici su se u nedjelju u pratnji pedagoga Aleksandra Končara uputili na kulturološki izlet u Kamp Menina. Riječ je o kampu koji nudi različite sadržaje kao što su adrenalinski park, rafting, escape room te brojne druge.

Zahvaljujući lijepom vremenu učenici su uživali u prekrasnoj prirodi i adrenalinskom parku te tako napunili baterije za drugi radni tjedan koji ih očekuje.

Učenici su uspješno završili prvi tjedan stručne prakse u Sloveniji. Na sastanku s koordinatorom projekta su iskazali zadovoljstvo dosadašnjim iskustvom i stečenim znanjima i vještinama te se vesele nastavku. Istaknuli su i kako svakim danom im se povećava opseg poslova jer im mentori sve više vjeruju i potiču ih na samostalnost u radu što potvrđuje i njihovo zadovoljstvo učenicima.


U nedjelju 25. rujna 2022. godine 6 učenika smjera medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege i 6 učenika smjera fizioterapeutski tehničar/fizioterapeutska tehničarka započelo je svoju mobilnost u Sloveniju, što je ukupno treća mobilnost učenika u sklopu Erasmus+ projekta “Healing hands, Caring hearts”. U pratnji učenicima je koordinator projekta Aleksandar Končar.

U ponedjeljak, odnosno prvog radnog dana učenici su se upoznali s radom ustanova (Center starejših Zimzelen i Naravno zdravilišče Topolšica), podjelom rada, mentorom i dobili uvid u to kakve zadatke će imati tijekom stručne prakse. Odmah prvog dana su i započeli s radom, a po završetku su bili zadovoljni viđenim te je prvi dojam bio odličan, a vjerujemo da će se zadovoljstvo nastaviti i do kraja mobilnosti.


Natječaj za sudjelovanje učenika u Erasmus+ projektu

Otvorene su prijave za još jednu mobilnost učenika u Sloveniju u sklopu Erasmus+ projekta “Healing hands, Caring hearts”!

Sve informacije ćete pronaći u tekstu natječaja. Molimo vas da posebnu pozornost obratite na uvjete za sudjelovanje te potrebnu dokumentaciju.

Natječaj za sudjelovanje učenika u Erasmus+ projektu

Suglasnost-roditelja-Slovenija-III-HEALCARE

Prijavni obrazac za učenike


Prije odlaska na mobilnost u Sloveniju, učenici su dovršili ciklus pripremnih aktivnosti. Kroz kulturološke i pedagoške pripreme su obradili najznačajnija obilježja Slovenije i njihovog načina života i rada dok su se kroz pripreme iz financijske pismenosti naučili bolje raspolagati vlastitim financijama što će im uvelike pomoći jer se većina njih po prvi put susreće sa samostalnim životom kroz duži vremenski period. Navedene pripremne aktivnosti odradio je pedagog i koordinator projekta Aleksandar Končar.
Trećom mobilnošću ukupno, projekt “Healing hands, Caring hearts” se polako približava svom završetku. Međutim, preostalim financijskim sredstvima osigurana je provedba još jedne mobilnosti o čemu će više informacija uslijediti uskoro.


Erasmus+ projekt „Heal&Care“ mobilnost u Italiji

Dana 23. travnja 2022. godine učenici smjera medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege, fizioterapeutski tehničar/fizioterapeutska tehničarka, zdravstveno-laboratorijski tehničar/zdravstveno-laboratorijska tehničarka i dentalna asistentica/asistent u pratnji stručne učiteljice Nikoline Bukete i stručnog suradnika pedagoga Aleksandra Končara započeli su svoju avanturu u sklopu Erasmus+ projekta “Healing hands, Caring hearts” u Italiji. Nakon noćnog putovanja uslijedio je smještaj u apartmane u obalnom gradu Francavilla te je održan sastanak učenika i nastavnika u pratnji radi dogovora oko obaveza koje će uslijediti u narednim danima. Također, održana je i večere dobrodošlice s predstavnicima projektnog partnera domaćina – SubMeet organizacije.


Erasmus+ projekt „Heal&Care“

U periodu od 04. travnja do 09. travnja 2022. godine u sklopu projekta „Heal&Care“ provedena je mobilnost šest strukovnih nastavnika koji su pohađali strukturirani tečaj u Italiji, a u terminu od 04. travnja do 06. travnja se održao pripremni posjet u kojem su sudjelovalatri djelatnika. Održan je zajednički sastanak na kojem je napravljena evaluacija dosadašnjeg dijela projekta te su isplanirane buduće zajedničke aktivnosti. Podijeljeni su certifikati za sudjelovanje u Erasmus+ projektu „Heal&Care“. Zahvaljujemo domaćinima na organizaciji i gostoprimstvu.


Erasmus+ projekt „Heal&Care“ TMMT strukturirani tečaj

U sklopu projekta „Heal&Care“ provedena je mobilnost šest strukovnih nastavnika koji su pohađali TMMT strukturirani tečaj koji se održavao u Italiji. Sudionici tečaja imali su edukacije o načelima i alatima koji potiču obrazovanje putem ICT-a. Cilj je bio promicati inkluziju i rješavati neuspjehe u podučavanju učenika te ostvarivanje uspješne komunikacije.
Tijekom cjelokupnog tečaja isticala se važnost korištenja nove metodologije za poučavanje i učenje uz pomoć digitalnih uređaja.


Erasmus+ projekt „Heal&Care“ pripremni posjet zdravstvenim ustanovama

U sklopu pripremnog posjeta posječene su zdravstvene ustanove u kojima će učenici obavljati stručnu praksu.

Pierangeli je privatna klinika povezana s Nacionalnim zdravstvenim sustavom (SSN), koja se susreće sa sve složenijim izazovima zajedno sa svojim pacijentima, a danas je vodeća u liječenju akutnih stanja. Pierangeli klinika je multispecijalistički centar visoke razine namijenjen osobama starije životne dobi. Primarni cilj svih sudionika u procesu liječenja i rehabilitacije uvijek je dobrobit pacijenta.

Starački dom Spatocco privatna je klinika povezana s Nacionalnim zdravstvenim sustavom (SSN). Rehabilitacijski pristup omogućuje pacijentu da iskoristi stručnost brojnih timova koji djeluju unutar klinike kao što su liječnici, logopedi, fizioterapeuti, radni terapeuti koji jamče brz i učinkovit oporavak.

Regionalna zdravstvena uprava ASREM – osnovana je 2005.godine. Glavna svrha lokalne zdravstvene uprave ASReM-a je odgovor na zaštitu zdravlja građana učinkovitom organizacijom, kroz sustav i alate za prevenciju bolesti i adekvatnu analizu akutne i kronične bolesti. Sjedište je u Campobassu.


Erasmus+ projekt „Heal&Care“ TMMT strukturirani tečaj i pripremni posjet II.

Sudjelovanjem u projektu „Heal&Care“ mobilnost nastavnika, žele se unaprijediti digitalne kompetencije. Usvojene vještine primijeniti će se komunikaciji i suradnji, stvaranju digitalnih sadržaja u nastavi, sigurnosti na internetu te lakšem rješavanju problema. Također, kroz edukaciju se žele steći znanja i vještine u prepoznavanju mogućih psihosomatskih simptoma kod učenika kako bi se moglo prevenirati ili pravovremeno reagirati u slučaju pojave navedenih smetnji.


Erasmus+ projekt „Heal&Care“ TMMT strukturirani tečaj i pripremni posjet

U sklopu projekta „Heal&Care“ provodi se mobilnost šest strukovnih nastavnika koji pohađaju TMMT strukturirani tečaj koji se održava u Italiji u periodu od 04. travnja do 09. travnja 2022. godine.

Tečaj je namijenjen usavršavanju informatičkih vještina nastavnika i stručnih učiteljica kako bi nastava bila prilagođena učenicima s teškoćama i s prilagođenim programima.

U terminu od 04. travnja do 06. travnja se održava i pripremni posjet u kojem sudjeluju 3 djelatnika. U sklopu pripremnog posjeta planiran je posjet zdravstvenim ustanovama u kojima će učenici smjera medicinska sestra opće njege / medicinski tehničar opće njege, fizioterapeutski tehničar/fizioterapeutska tehničarka, dentalni asistent/asistentica, zdravstveno – laboratorijski tehničar/zdravstveno laboratorijska tehničarka obavljati stručnu praksu u Pierangeli klinici, bolnici Pescara i ustanovi ASREM Campobasso u trajanju od dva tjedna.


Završena prva mobilnost u Sloveniji u sklopu Erasmus+ projekta “Heal&Care”

Nakon tri tjedna završila je prva mobilnost u sklopu Erasmus+ projekta “Heal&Care”. Učenici su uspješno odradili sve planirane zadatke u Sloveniji te su se sretno vratili svojim domovima. Time aktivnosti projekta nisu završene jer vas u idućim danima očekuje prikaz dojmova sudionika projekta. Također, učenici će predstaviti projekt i na sjednici Nastavničkog i učeničkog vijeća.


Podjela potvrda o završetku stručne prakse u sklopu Erasmus+ projekta „Heal&Care“

U petak 18. ožujka 2022. godine u sklopu Erasmus+ projekta „Heal&Care“ nakon uspješno odrađene stručne prakse, učenicima su uručene potvrde o sudjelovanju u projektu i izvršavanju predviđenih radnih zadataka i obaveza. Svečana podjela održana je u zdravstvenim ustanovama Center starejših Zimzelen i Naravno zdravilišče Topolšica. Nastavnicima u pratnji dodijeljene su potvrde o sudjelovanju u projektu te za praćenje koordiniranje rada učenika i ostalih aktivnosti u Sloveniji.


Koordinacijski sastanak s nastavnicima u pratnji

Dana 16. ožujka održan je koordinacijski sastanak sudionika projekta Erasmus+ “Heal&Care” u Sloveniji s nastavnicima u pratnji. Učenici su obaviješteni o podjeli potvrda o završetku stručne prakse. Podjela će se održati u petak 18. ožujka 2022. godine u Center starejših Zimzelen s početkom u 13 h. Također, u petak će dobiti dnevnike stručne prakse u kojima će biti naznačene bilješke i ocjene od strane mentora zdravstvenih ustanova u kojima su provodili stručnu praksu. U prilogu se nalaze fotografije koje prikazuju učenike u izvršavanju svojih svakodnevnih zadataka u dodijeljenim zdravstvenim ustanovama.


Erasmus+

Učenici smjera fizioterapeutski tehničar/fizioterapeutska tehničarka i medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege nalaze se u trećem, ujedno i posljednjem tjednu praktične nastave u zdravstvenim ustanovama u Topolšici. U tijeku je završna evaluacija stručne prakse i ostalih aktivnosti koje su podignute na visoku razinu. Mentori u zdravstvenim ustanovama zadovoljni su postignutim ishodima, odnosom učenika prema korisnicima i djelatnicima ustanova te njihovim profesionalnim kompetencijama.


Erasmus+

U posljednjem tjednu praktične nastave u zdravstvenim ustanovama u Topolšici, učenici su nastavili izvršavati svoje obveze.


Učenici i nastavnici u pratnji posjetili Pattern City u Velenju

U subotu 12. ožujka 2022. godine u sklopu Erasmus+ projekta “Healing hands, Caring hearts” učenici i nastavnici u pratnji posjetili su Pattern City u Velenju. Pattern City je centar za obrazovanje, eksperimentiranje, izradu prototipa i inovacije. Interaktivno okruženje usredotočeno je na pružanje interdisciplinarnog sadržaja s metodologijama učenja kroz rad i igru.


Erasmus+ projekt “Healing hands, Caring hearts”

U sklopu Erasmus+ projekta “Healing hands, Caring hearts” 09. ožujka 2022. godine učenicima su se pridružile nastavnice u pratnji Renata Bolčević i Maja Crnolatac. Dana 11. ožujka 2022. godine nastavnice u pratnji održale su sastanak sa učenicima. Učenici su dobili informacije o jednodnevnom izletu u Velenje. Dužnost nastavnika u pratnji je redovito praćenje i evaluacija učenika koji sudjeluju u mobilnosti u Sloveniji.


Posjet ravnateljice i nastavnika u pratnji središtu DEOS grupacije

Dana 10. ožujka ravnateljica Jelena Jelinić-Bošnjak i nastavnici u pratnji Aleksandar Končar, Marinela Stanić i Sanja Čurić uputili su se prema Ljubljani u “CENTER STAREJŠIH TRNOVO” gdje ih je dočekala uprava centra na čelu s direktoricom Irenom Vincek.
Grupacija DEOS broji 8 domova za starije i nemoćne s otprilike 1500 štićenika o kojima brine približno 800 djelatnika.
Nakon sastanka uslijedio je uslijedio je obilazak samog centra kroz koji ih je provela glavna medicinska sestra.
Posjet je poslužio i planiranju buduće suradnje kroz Erasmus+ projekte u sklopu dobivene akreditacije.

Koordinacijski sastanak s nastavnicima u pratnji

Dana 8. ožujka održan je koordinacijski sastanak sudionika projekta Erasmus+ “Heal&Care” u Sloveniji s nastavnicima u pratnji.
Učenici su imali priliku pojedinačno izjasniti se o dojmovima u proteklim danima. Istaknuli su kako su iznimno zadovoljni te da ne bi htjeli ništa mijenjati.
Nastavnici u pratnji utvrdili su i podjelu zaduženja oko izrade projektnih materijala: prezentacije, foto dnevnika, videa o projektu, plakata te prikaza dojmova sudionika po završetku mobilnosti.
Najavili su i dolazak kolegica koje će preuzeti njihovu ulogu do kraja mobilnosti.

Posjet nastavnika u pratnji preostalim radilištima u sklopu projekta “Heal&Care” u Sloveniji

Danas su nastavnici u pratnji posjetili preostala radilišta gdje naši učenici odrađuju stručnu praksu.
U Naravnom zdravilišču Topolšica stručnu praksu obavljaju učenici smjera fizioterapeutski tehničar/fizioterapeutska tehničarka. Ustanova nudi sve vrste elektroterapijskih procedura, ultrazvučnu terapiju, magnetoterapiju, laser, parafinoterapiju, trakcijske uređaje za lumbalnu i cervikalnu kralježnicu, hidroterapijske procedure, hidrogimnastiku…
Visoko educirani tim fizioterapeuta koji su uvijek dobro raspoloženi i “pri ruci”, ulijevaju nam pouzdanje da su naši učenici u dobrim rukama.
U hotelu Mladika učenici smjera medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege pod mentorstvom glavne sestre Mirjam odrađuju stručnu praksu. Riječ je o centru koji je većinski financiran od strane Društva multipla skleroza te je prvenstveno namijenjen osobama s tim oboljenjem. Broji 48 kreveta o kojima brine 10 medicinskih sestara te tim fizioterapeuta, a sve pod nadzorom liječnika specijaliste.

Drugi tjedan mobilnosti u Sloveniji u sklopu projekta “Heal&Care”

Drugi tjedan mobilnosti učenika smjera fizioterapeutski tehničar/fizioterapeutska tehničarka i medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege u sklopu projekta “Heal&Care” započeo je izazovno u obje ustanove.
Učenici su imali priliku susresti se s novim tehnikama i metodama rada, no zadatke su odradili s lakoćom.
Radni dan smo zaokružili s dodatnim pojašnjenjima stručne učiteljice Sanje Čurić u improviziranim uvjetima.

Evaluacija prvog radnog tjedna

Na kraju prvog tjedna održan je koordinacijski sastanak sudionika projekta Erasmus+ “Heal&Care”u Sloveniji s nastavnicima u pratnji.
Učenici su imali priliku pojedinačno se izjasniti o dojmovima sa stručne prakse i dosadašnjem boravku u Sloveniji.
Uspješan prvi tjedan upotpunili smo rođendanskom proslavom sudionice mobilnosti.
Veselimo se novim radnim pobjedama.

Izlet u jamu Pekel u sklopu Erasmus+ projekta “Heal&Care”

Nakon uspješno odrađenog prvog radnog tjedna naši učenici u pratnji nastavnika odradili su i prvi kulturološki posjet u JAMU PEKEL.
Jama je dugačka 1159 m i ima dvije razine.
Otkrivena je 1860 godine. Stalna temperatura u jami je 10 stupnjeva. U njoj obitava nekoliko životinjskih vrsta kao što su rakovi i specifična vrsta šišmiša koje nazivaju “potkovnjak” zato što ima usta u obliku potkove. Jamu okružuje i više od 2 km označenog puta koju lokalno stanovništvo rado koristi kao rekreaciju.

Evaluacija prvog radnog tjedna mobilnosti u Sloveniji

Nakon uvodnog sastanka s predstavnicima obje ustanove u kojima će učenici odrađivati stručnu praksu počela je naša ERASMUS+ avantura u sklopu projekta “Heal&Care”
Prvi radni tjedan je iza nas.
Učenici oba smjera prepuni su samo pozitivnih dojmova.
Posebno ih se dojmila ljubaznost osoblja, organizacija posla te naglašavanje važnosti timskog rada.
Veselimo se novom radnom tjednu.


Erasmus+ projekt: Početak stručne prakse na mobilnosti u Sloveniji

U ponedjeljak 28. veljače 2022. godine učenici koji sudjeluju na prvoj mobilnosti u Sloveniji u sklopu Erasmus+ projekta “HEAL&CARE” započeli su s obavljanjem stručne prakse. 7 učenika smjera medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege i 3 učenika smjera fizioterapeutski tehničar/fizioterapeutska tehničarka praksu će odrađivati u Domu za starije Zimzelen, a 7 učenika smjera fizioterapeutski tehničar/fizioterapeutska tehničarka i 3 učenika smjera medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege praksu će odrađivati u Termama Topolšica. Nakon uvodnog sastanka kroz koje su ih mentori upoznali s pravilima i obavezama te odrađenog testiranja onih učenika koji se moraju testirati, učenici su se presvukli u uniforme te započeli s radom. Želimo im puno uspjeha te stjecanje širokog opsega znanja i vještina koje će po povratku prenijeti i na svoje kolege.

Erasmus+ projekt: Početak prve mobilnosti u Sloveniji

Dana 27. veljače 20 učenika naše škole u pratnji 2 djelatnika sretno su stigli na odredište – Terme Topolšica u Sloveniji gdje će se odvijati prva mobilnost u sklopu Erasmus+ projekta “Healing hands, Caring hearts”. Nakon smještaja u apartmane uslijedio je dogovor daljnjih aktivnosti te ih tako u ponedjeljak ujutro očekuje uvodni sastanak s mentorima te početak stručne prakse.


Erasmus+ projekt: Dovršetak pripremnih aktivnosti

Dana 24. veljače dovršene su sve pripreme za sudjelovanje učenika na mobilnosti u Sloveniji u sklopu Erasmus+ projekta “HEAL&CARE”. Kroz pedagoške i kulturološke pripreme koje su dovršene dan ranije učenici su se bolje upoznali s važnošću primjerene komunikacije, suradnje te osobitostima Slovenije dok su kroz pripreme iz financijske pismenosti uz pomoć udžbenika koji se bavi tim područjem naučili kako raspolagati novcem, koje su mogućnosti i načini potrošnje te koja je razlika u valutama i kako joj pristupiti.
Završetkom svih pripremnih aktivnosti spremni su za sve izazove koji ih očekuju u Sloveniji.


Erasmus+ projekt : Jezične pripreme

Prije odlaska na prvu mobilnost u Sloveniju u sklopu Erasmus+ projekta “HEAL&CARE” učenici su odradili i jezične pripreme. Za ovu mobilnost su organizirane i pripreme iz jezika domaćina, slovenskog, koje je putem Zoom aplikacije održao nastavnik povijesti i slovenskoga jezika Miroslav Gradečak. Time su učenici stekli osnove za snalaženje u zdravstvenim ustanovama u Sloveniji u situacijama kada engleski jezik ne bude dovoljan.
Osim iz slovenskog, učenici su dakle pohađali i pripreme iz engleskoga jezika koje je subotama i tijekom praznika održavao nastavnik Denis Blažević kako bi se učenici što kvalitetnije pripremili za sve izazove koji ih očekuju.


Stručne pripreme

Dana 19. 2. 2022. u našoj školi održane su stručne pripreme učenika smjera medicinski tehničar opće njege/medicinska sestra opće njege pod vodstvom mentora Ivane Galović i učenika smjera fizioterapeutski tehničar/fizioterapeutska tehničarka pod vodstvom mentora Sanje Čurić koji će sudjelovati na prvoj mobilnosti u Sloveniji u sklopu Erasmus projekta “Heal & Care”.


Inicijalna jezična procjena – Italija

Dana 16. veljače 2022. godine održan je sastanak s učenicima koji će sudjelovati na mobilnosti u Italiji radi ispunjavanja inicijalne jezične procjene (OLS) te dogovora oko rada u prethodno navedenoj platformi. Također, dogovoren je okvirni raspored priprema s kojima bi učenici trebali početi sredinom ožujka, a u periodu koji je pred njima će pohađati online jezični tečaj iz engleskoga jezika. Sastanak su vodili nastavnik engleskog jezika Denis Blažević i koordinator projekta Aleksandar Končar.


Pedagoške i kulturološke pripreme – Slovenija I

Dana 15. veljače 2022. godine nastavljene su pedagoške i kulturološke pripreme u sklopu Erasmus+ projekta “Healing hands, Caring hearts” za učenike koji će sudjelovati na prvoj mobilnosti u Sloveniji. Učenici su kroz prezentacije jedni drugima predstavili razne specifičnosti Slovenije poput turističkih atrakcija, ekonomije, kulinarstva i sl. kako bi se što bolje upoznali sa zemljom u kojoj će provesti 3 tjedna kako bi stekli nova znanja i vještine koje će im pomoći u daljnjem profesionalnom razvoju.


Pripremne aktivnosti za mobilnost u Sloveniju

U subotu 12. veljače održane su jezične pripreme za učenike koji će sudjelovati na mobilnostima u Sloveniji i Italiji u sklopu Erasmus+ projekta “Healing hands, Caring hearts” kako bi se pravovremeno pripremili za sve izazove koji ih očekuju. Pripreme je vodio nastavnik Denis Blažević, a učenike koji putuju u Italiju u idućem tjednu očekuje ispunjavanje inicijalne jezične procjene.
Učenici koji za 2 tjedna putuju na mobilnost u Sloveniju sudjelovali su na pedagoškim i kulturološkim pripremama koje je vodio koordinator projekta Aleksandar Končar. U sklopu njih su se međusobno bolje upoznali, razmijenili očekivanja od sudjelovanja na mobilnosti te su jedni drugima predstavili neke od zanimljivosti Slovenije.

Uvodni sastanak s učenicima za mobilnost u Italiju

Dana 9. veljače 2022. godine održan je uvodni sastanak s učenicima odabranim za sudjelovanje na mobilnosti u Italiji u sklopu Erasmus+ projekta “Healing hands, Caring hearts”. Na sastanku koji je vodio koordinator projekta Aleksandar Končar su dogovorene sve pripremne aktivnosti te su podijeljena zaduženja po pitanju diseminacije projekta.
Nakon uvodnog sastanka održane su prve kulturološke pripreme na kojima je dogovoren način njihove provedbe te su se učenici podijelili u parove i odabrali teme koje će jedni drugima prezentirati na idućim kulturološkim pripremama.
Sastanku su prisustvovali i učenici s rezervne liste koji će na mobilnosti sudjelovati ukoliko netko od odabranih učenika ne bude u mogućnosti.
Pred učenicima odabranima za mobilnost u Italiju su jezične pripreme koje ih očekuju ovog vikenda.

Početak priprema

Dana 3. veljače 2022. godine održan je sastanak s učenicima koji odlaze na prvu mobilnost u Sloveniju u sklopu Erasmus+ projekta “Healing hands, Caring hearts”. Na sastanku su učenici riješili inicijalnu jezičnu procjenu u sklopu OLS sustava te će do odlaska na mobilnost, ali i nakon nje, sudjelovati i u online jezičnom tečaju uz redovne jezične pripreme koje će im održavati nastavnik Denis Blažević.
Po završetku jezičnih priprema, održan je sastanak u sklopu kulturoloških priprema koje će održavati pedagog Aleksandar Končar, a nastavak pripremnih aktivnosti očekuje se u subotu 12. veljače kada će učenici jedni drugima prezentirati kulturološke znamenitosti Slovenije.

Uvodni sastanak učenika

21. siječnja 2022. godine održan je uvodni sastanak učenika odabranih za prvu mobilnost u Sloveniju u sklopu Erasmus+ projekta “Healing hands, Caring hearts”. Sastanak su vodili voditeljica projekta Jelena Jelinić-Bošnjak, koordinator projekta Aleksandar Končar i nastavnica u pratnji Sanja Čurić.
Na sastanku su učenici detaljnije upoznati s provedbom mobilnosti, svojim pravima i obavezama te su ispitali sve što ih je zanimalo o samoj realizaciji mobilnosti. Dogovoren je razmještaj po sobama, dana uputa za nabavku Europske kartice zdravstvenog osiguranja i otvaranje žiro računa te je okvirno dogovoren raspored održavanja svih pripremnih aktivnosti.
Unatoč izazovnim vremenima u kojima provodimo ovaj projekt, veselimo se i optimistično gledamo na period koji je pred nama te vjerujemo u njegovu uspješnu realizaciju!


Natječaj za mobilnost učenika

Preuzmite obrasce:

Prijavni obrazac za učenike – HEAL&CARE

Suglasnost roditelja – Italija – HEAL&CARE

Suglasnost roditelja – Slovenija I – HEAL&CARE

Suglasnost roditelja – Slovenija II – HEAL&CARE

Natječaj za sudjelovanje – HEAL&CARE – učenici – ZAVRŠNO

Natječaj za nastavnike u pratnji

Preuzmite obrasce:

Prijavni obrazac za nastavnike – HEAL&CARE – nastavnici u pratnji

Natječaj za sudjelovanje – HEAL&CARE – nastavnici u pratnji – ZAVRŠNO

Natječaj za nastavnike za strukturirani tečaj i pripremni posjet

Preuzmite obrasce:

Prijavni obrazac za nastavnike – HEAL&CARE – strukturirani tečaj i pripremni posjet

Natječaj za sudjelovanje – HEAL&CARE – stručno usavršavanje nastavnika i pripremni posjet – ZAVRŠNO


Objava privremenih rezultata odabira nastavnika za sudjelovanje u Erasmus+ projektu “Healing hands, Caring hearts”

Dana 14. siječnja 2022. godine održani su sastanci Povjerenstva za odabir nastavnika za sudjelovanje u Erasmus+ projektu “Healing hands, Caring hearts”.

U privitku se nalaze tablice s privremenim ljestvicama odabranih nastavnika i nastavnika na rezervnoj listi za sve 3 mobilnosti (Slovenija I i II te Italija). Sastav Povjerenstava za odabir naveden je unutar priloženih dokumenata.

Svi prijavljeni nastavnici imaju mogućnost žalbe do utorka 18. siječnja 2022. godine. Žalbu mogu uputiti na službeni mail projekta healandcare.smssb@gmail.com ili ju predati u ured pedagoga ili tajništvo.

Po isteku prethodno navedenog roka te nakon pregleda pristiglih žalbi (ako ih bude) objavit će se službeni rezultati odabira.

Privremeni rezultati:

Rezultati odabira_nastavnici u pratnji_Italija – HEAL&CARE

Rezultati odabira_nastavnici u pratnji_Slovenija I – HEAL&CARE

Rezultati odabira_nastavnici u pratnji_Slovenija II – HEAL&CARE

Rezultati odabira_nastavnici_Italija_pripremni posjet – HEAL&CARE

Rezultati odabira_nastavnici_Italija_strukturirani tečaj – HEAL&CARE


Objava privremenih rezultata odabira učenika za sudjelovanje u Erasmus+ projektu “Healing hands, Caring hearts”

Dana 14. siječnja 2022. godine održan je sastanak Povjerenstva za odabir učenika za sudjelovanje u Erasmus+ projektu “Healing hands, Caring hearts”. Povjerenstvo su činili sljedeći djelatnici:

 1. Jelena Jelinić-Bošnjak, predsjednik povjerenstva
 2. Nikolina Buketa, član povjerenstva
 3. Sanja Čurić, član povjerenstva
 4. Marinela Stanić, član povjerenstva
 5. Jadranka Sučević, član povjerenstva
 6. Ivana Galović, član povjerenstva
 7. Aleksandar Končar, član povjerenstva
 8. Ivana Opačak, član povjerenstva
 9. Mia Jelić, član povjerenstva
 10. Jasmina Magdić, član povjerenstva
 11. Marina Kovačević, član povjerenstva
 12. Helena Bogunović Sokolović, član povjerenstva
 13. Renata Bolčević, član povjerenstva
 14. Maja Crnolatac, član povjerenstva

U privitku se nalaze tablice s privremenim ljestvicama odabranih učenika i učenika na rezervnoj listi za sve 3 mobilnosti (Slovenija I i II te Italija).

Svi prijavljeni učenici imaju mogućnost žalbe do utorka 18. siječnja 2022. godine. Žalbu mogu uputiti na službeni mail projekta healandcare.smssb@gmail.com ili ju predati u ured pedagoga ili tajništvo.

Po isteku prethodno navedenog roka te nakon pregleda pristiglih žalbi (ako ih bude) objavit će se službeni rezultati odabira.

Neslužbeni rezultati:

Rezultati odabira_Slovenija II_medicinska sestra opće njege_medicinski tehničar opće njege – HEAL&CARE

Rezultati odabira_Slovenija II_fizioterapeutski tehničar_fizioterapeutska tehničarka – HEAL&CARE

Rezultati odabira_Slovenija I_medicinska sestra opće njege_medicinski tehničar opće njege – HEAL&CARE

Rezultati odabira_Slovenija I_fizioterapeutski tehničar_fizioterapeutska tehničarka – HEAL&CARE

Rezultati odabira_Italija_zdravstveno-laboratorijski tehničar_zdravstveno-laboratorijska tehničarka – HEAL&CARE

Rezultati odabira_Italija_fizioterapeutski tehničar_fizioterapeutska tehničarka – HEAL&CARE

Rezultati odabira_Italija_medicinska sestra opće njege_medicinski tehničar opće njege – HEAL&CARE

Rezultati odabira_Italija_dentalna asistentica_asistent – HEAL&CARE


Objava konačnih rezultata odabira učenika za sudjelovanje u Erasmus+ projektu “Healing hands, Caring hearts”

Dana 19. siječnja 2022. godine održan je sastanak Povjerenstva za odabir učenika za sudjelovanje u Erasmus+ projektu “Healing hands, Caring hearts”. Povjerenstvo su činili sljedeći djelatnici:

 1. Nikolina Buketa, član povjerenstva
 2. Sanja Čurić, član povjerenstva
 3. Marinela Stanić, član povjerenstva
 4. Jadranka Sučević, član povjerenstva
 5. Ivana Galović, član povjerenstva
 6. Aleksandar Končar, član povjerenstva
 7. Mia Jelić, član povjerenstva
 8. Jasmina Magdić, član povjerenstva
 9. Helena Bogunović Sokolović, član povjerenstva
 10. Renata Bolčević, član povjerenstva
 11. Iva Majić, član povjerenstva

Povjerenstvo je analiziralo i vijećalo o dvije podnesene žalbe na rezultate te su obje žalbe odbijene većinskim brojem glasova prisutnih članova. U privitku se nalaze tablice s konačnim, odnosno službenim ljestvicama odabranih učenika i učenika na rezervnoj listi za sve 3 mobilnosti (Slovenija I i II te Italija).

S odabranim učenicima će se održati uvodni sastanci prema sljedećem rasporedu:

 • 21. siječnja 2022. godine u 12:30h u U3 – mobilnost Slovenija I
 • tijekom veljače 2022. godine – mobilnost Italija i Slovenija II

Dolazak svih odabranih učenika i rezervi je obavezan. Ukoliko je netko spriječen, molimo da to javi na službeni mail projekta healandcare.smssb@gmail.com. Učenici na sastanak trebaju doći s kopijom osobne iskaznice.

Čestitamo svim odabranim učenicima!

Službeni rezultati odabira:

Službeni rezultati odabira_Slovenija I_medicinska sestra opće njege_medicinski tehničar opće njege – HEAL&CARE

Službeni rezultati odabira_Slovenija I_fizioterapeutski tehničar_fizioterapeutska tehničarka – HEAL&CARE

Službeni rezultati odabira_Slovenija II_medicinska sestra opće njege_medicinski tehničar opće njege – HEAL&CARE

Službeni rezultati odabira_Slovenija II_fizioterapeutski tehničar_fizioterapeutska tehničarka – HEAL&CARE

Službeni rezultati odabira_Italija_medicinska sestra opće njege_medicinski tehničar opće njege – HEAL&CARE

Službeni rezultati odabira_Italija_fizioterapeutski tehničar_fizioterapeutska tehničarka – HEAL&CARE

Službeni rezultati odabira_Italija_zdravstveno-laboratorijski tehničar_zdravstveno-laboratorijska tehničarka – HEAL&CARE

Službeni rezultati odabira_Italija_dentalna asistentica_asistent – HEAL&CARE


Objava konačnih rezultata odabira nastavnika za sudjelovanje u Erasmus+ projektu “Healing hands, Caring hearts”

Dana 19. siječnja 2022. godine održani su sastanci Povjerenstava za odabir nastavnika za sudjelovanje u Erasmus+ projektu “Healing hands, Caring hearts”.

Povjerenstvo je utvrdilo da nije bilo podnesenih žalbi na rezultate te su samim time potvrđeni privremeni rezultati čime oni postaju službeni. Dakle, u privitku se nalaze tablice s konačnim, odnosno službenim ljestvicama odabranih nastavnika i nastavnika na rezervnoj listi za sve 3 mobilnosti (Slovenija I i II te Italija).

Čestitamo svim odabranim nastavnicima!

Službeni rezultati odabira:

Službeni rezultati odabira_nastavnici u pratnji_Italija – HEAL&CARE

Službeni rezultati odabira_nastavnici u pratnji_Slovenija I – HEAL&CARE

Službeni rezultati odabira_nastavnici u pratnji_Slovenija II – HEAL&CARE

Službeni rezultati odabira_nastavnici_Italija_pripremni posjet – HEAL&CARE

Službeni rezultati odabira_nastavnici_Italija_strukturirani tečaj – HEAL&CARE

2022-11-07T08:00:21+00:00

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top